İrmikli Hira Tatlısı
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerYarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum.
Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak.
Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim.
Afiyet olsun.
İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları;
Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır.
Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır.
Koyu ve sert bir hamur elde edilmeden, ele yapışan yumuşak kıvamlı hamur olmalıdır.
Şekil verirken düzgün şekil verebilmek için hafif elinizi yağlayarak şekil verilmelidir.
Pişirmeye bıraktığımız tatlı pembeleşinceye kadar pişirilmelidir.
dün dü galiba, yemekteyiz pogramında gçti hira tatlısı, ama sizinkinden farklıydı sanırım..sizinkisi çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim tarifler farklı olabiliyor
Silgünaydın, haklısınız, yapan kişiye göe de değişebiliyor. ama sizinkisi cidden enfes görünüyor...
SilÇokkk teşekkürler efendim
Silgünaydın, hayırlı kandiller diliyorum..
Sil