Muhteşm bir tarifle burdayım kırmızı pancarı hiç böle denemediniz
300 g Haşlanmış pancar
200 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
150 g şeker
4 yumurta
1 kabartma tozu
1 tutam fleur de sel yoksa tuz
1 çay kaşığı. vanilya özü veya 2 poşet vanilya şekeri
80 g un
50 gr badem tozu
Pancarı püre haline getirerek başlayın
Köpüklü bir karışım elde edilene kadar tüm yumurtaları bir kapta şeker ve vanilya ile çırpın, sonra pancar püresini ekleyin ve karıştırın
Çikolatayı (mikrodalga veya bain marie) usulu eritin ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin
Çikolatayı yumurtalara ekleyin
Sonra badem tozunu ekleyin ve unu, kabartma tozunu, şekersiz kakaoyu eleyin. Sonra fleur de sel
İyice karıştırın ve bir kelepçeli kek kalıbına dökün ( 22 cm) hafifçe yağlanmış veya yapışmaz kağıt serin
180 ° C'de 35 dakika pişirin
Kek soğuduğunda, üstünü erimiş bitter çikolata ile süsleyin muhteşem bir fransız tarif
Yorumlar
Yorum Gönder