Sütlü tatlıların şahı fırın sütlaç sevmeyen var mıdır bilmiyorum ama bizim evde severek yeniliyor. Eskiden fırın sütlaçın farklı bir tarifi olduğunu düşünür yapmaya cesaret edemezdim. Ama biraz araştırınca normal sütlaçtan farkı olmadığını gördüm.Bazıları yumurta katsa da ben o şekilde beğenmedim, bildiğim sütlaç tarifi ile yapıp fırın kaplarında fırınlamayı uygun buldum. Her iki halini de denemiş biri olarak böylesinin daha güzel olduğunu düşünüyorum. Buyrun tarifimiz.
Fırın Sütlaç Tarifi
Malzemeler;
1 Litre süt
Yarım su bardağı pirinç
Bir çorba kaşığı buğday nişastası
Bir su bardağı şeker
Bir paket vanilya
Yukarıdaki malzemeler ile 6 kase sütlaç yapılabilmektedir.
Hazırlanışı;
Yarım su bardağı pirinci yıkadıktan sonra bir su bardağı su ilave ederek tencerede pişirelim.Pirinçler yumuşayınca üzerine bir litre sütümüzü ilave ederek karıştıralım. Süt kaynamaya başlayınca 1 kaşık nişastayı bir kasede yarım çay bardağı kadar soğuk su ile ezerek kaynayan sütlaça azar azar ilave edelim. Sütlaçımız koyulaşmaya başlayınca vanilya ve şekeri ilave edip altını kısalım. 10 Dakika daha bu şekilde kaynatalım.Daha sonra fırınlamaya uygun kaplara bölüştürelim. Fırın tepsimizie sütlaç kaplarını yerleştirip kapların yarısına kadar gelecek şekilde tepsinin içine su koyalım. Bu işlemin ardından tepsimizi 200 derece fırına verip sütlaçların üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.Sık sık kontrol edelim ki bir anda yanabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder