Şekerpare tatlısını sevmeyen yoktur sanırım. Bu yazımızda şekepare tatlısının tarifini sizler için hazırladık. Nasıl yapılır diyorsanız gelin başlayalım.
Malzemelerimizi genişçe bir kaba koyuyoruz. 1 paket oda sıcaklığındaki margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 4 su bardağı unu karıştırıp iyice yoğuruyoruz. İsteğe göre hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz. Unu koyarken azar azar eklemeyi unutmayın. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kopardığınız parçaları üstünden hafifçe bastırarak tepsiye dizin, fındık seviyorsanız üzerlerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına şekerparelerinizi koyun. Bu arada da şerbeti hazırlayalım. 3 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup karıştırın. Kaynadıktan 5dk sonra yarım limonun suyunu da ekleyin ve kısa bir süre daha kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alıp ılımaya bırakın. Önemli bir püf noktası da belirtmek de fayda var; şerbetin ılık ve şekerparelerin sıcak olmasına dikkat edin. Üzeri pembeleşen şekerparelerimizi fırından çıkardıktan sonra 5dk kadar bekletin ve daha sonra ılıttığınız şerbeti sıcak olan şekerparelerin üstüne dökün.
Afiyet olsun…
Şekerpare için:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Yorumlar
Yorum Gönder