MALZEMELER:
3 adet orta büyüklükte kabak
3 adet yumurta
2 adet yeşil soğan(isteğe bağlı)
1 çay bardağı zeytinyağı veya mısır özü yağı
Maydanoz
Dere otu isteğe bağlı
1 su bardağından az rendelenmiş bayaz peynir
1,5-2 su bardağı un
Karabiber
Pul biber
tuz
1 paket kabartma tozu
Çörek otu(üzerine serpmek için)
YAPILIŞI:kabaklarınızın kabuklarını soyup rendeleyin.Bir kaba yumurtaları,yağı,tuzu ve baharatları alıp çırpın.maydanoz,yeşil soğan ve dereotunu incecik kıyıp ekleyin.Beyzaz peynir ve kabaklarıda ekleyin.En son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.Yağladığınız fırın tepsisine boşaltın.Ben büyük boy dikdörtgen borcamda yaptım.Üzerine çörek otunu serpin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.Altı üstü kızarana kadar pişirin.(yaklaşık 35 dakika) Çıkarıp dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN....
Yorumlar
Yorum Gönder