MALZEMELER
2 kg hamsi (kılçığı ayıklanmış olacak)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kuş üzümü,dolmalık fıstık
Karabiber,nane,tuz
Sıvı yağ,tereyağ
Su
HAZIRLANIŞI
Yuvarlak borcamı önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı bir tencereye ince ince doğruyoruz.Üzüm ve fıstığı yıkayarak soğana ilave edelim sıvı yağ koyalım kavuralım.kavurduktan sonra yıkamış olduğumuz pirinci, sıcak suyu(pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar su) ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencernin kapağını kapatalım.kısık ateşte suyunu çekene kadar pişsin.(Normal pilav pişirir gibi) Piştikten sonra karabiber ve nanesini ekleyip karıştırın.Ve dizmiş olduğumuz hamsilerin üstüne pilavı dökelim.Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde bolca dizmeliyiz. Üzerine kızdırmış olduğumuz sıvı yağ + tereyağını kaşıkla döküyoruz.Fırına atıp pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder