Malzemeler:
250gr az yağlı kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 orta boy havuç
yeterince tuz karabiber
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt )istenirse (ben çocuklar için tercih
ediyorum)
1 çorba kaşığı dolusu un
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanan pirinç, kıymanın tamamı karabiber ve tuz
ile yoğurulur. Fındıktan biraz daha büyük toplar haline getirilir.
Havuç rendelenir.
Derin bir tencerede kaynamakta olan 2 lt kadar tuz ilave
edilmemiş suya köfteler ve havuç rendesi atılır. 15 dk kadar pişirilir.
Başka bir kapta, yoğurt, yumurta ve un çırpılarak terbiye
yapılır. Azar azar yemeğe ilave edilip 10dk daha kaynatılır. Sıcak olarak
servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not: İsteğe bağlı olarak üzerine yağda nane yakabilirsiniz.
Yada naneyi direkt çorbanın içerisine karıştırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder