Ağlayan pasta için malzemelerimiz:
Yumurta ( 4 tane )
1 buçuk bardak toz şeker (su bardağı)
1 bardak süt (su bardağı)
1 bardak sıvı yağ (çay bardağı)
2 çor. kaş. tereyağı
4 çor. kaş. kakao
2.5 bardak un (su bardağı)
Vanilya ( 1 Paket )
Kabartma tozu ( 1 Paket )
Kekini ıslatmak için:
1 bardak süt (su bardağı)
Üzerine :
Toz şanti ( 2 paket )
1.5 bardak süt (su bardağı)
Sosuna:
Çikolata sosu ( 1 Paket )
2 bardak süt (su bardağı)
Ağlayan pasta yapılışı:
İlk olarak derince bir kase içerisinde yumurtaları ve şekerimizi
mikser ile iyice çırpıp, ardından sırası ile oda ısısındaki tereyağını, sıvı
yağı, kakaoyu , vanilyayı ve sütümüzü ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Belirtilen bütün malzemeleri iyice çırptıktan sonra kabartma tozu ve unumuzu
ekleyip biraz daha çırptıktan sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz düz kalıbımıza
döküp fırına verip pişirdikten sonra ılınması için bir kenara alalım. Ilınan
kekimizin üzerine ıslanmasını sağlamak için belirtilen miktardaki sütümüzü
dökelim. Krem şantimizi süt ile çırpalım. Süt ile ıslattığımız kekimiz sütünü
çektikten sonra krem şantimizi üzerine sürüp, buzdolabında dinlenmeye
bırakalım. Kekimiz dinlenirken bizde
çikolata sosumuzu üzerindeki tarife göre pişirip hazır hale getirdikten
sonra ılınmasını bekleyip, kremşantili pastamızın üzerine döküp, biraz daha buz
dolabında dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.
Yorumlar
Yorum Gönder