malzemeler:
3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but)
tuz
karabiber
1,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yufka
su
zeytinyağı
hazırlanması:
tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini
didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın.
beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. unu ekleyip
birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ekleyin. çırpma
teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına
gelmesini sağlayın. ılınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın.
yufkalardan birini serin. üzerine su ve zeytinyağı
karışımını fırça yardımıyla sürün. diğer yufkayı bunun üzerine koyun. üstüste
iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün. her bir parçanın geniş tarafına tavuklu
içten bir miktar koyun. geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın. böreğin ucuna
fırçayla su+zeytinyağı sürün. aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. (eğer
böreği pişirmeyecekseniz bu aşamada streçleyip buzdolabına koyun.)
2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun. böreklerin her iki
tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayın. börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder