Toplam 20 kurabiye için malzemeler :
1.5 bardak un
1/4 bardak kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
120 gr bitter çikolata
100 gr tereyağ
3/4 su bardağı şeker
2 büyük yumurta
1 paket (125 gr) bonibon
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritelim. Biraz
ılınması için bekleyelim. Ayrı bir kabın içine un, kakao, tuz ve karbonatı
eleyerek karıştıralım.
-
Şeker, yumurta ve ılımış olan çikolatalı karışımı mikser ile
3-4 dakika orta hızda çırpalım. Unu ekleyip 1-2 dakika daha ama yavaşca
karştıralım. Hamuru biraz toparlanması için buzdolabına koyup 15 dakika kadar
bekleyelim.
-
Küçük boy dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alarak
tepsiye aralıklı dizelim. (Kurabiyeler pişerken biraz yayılıyor, o yüzden ben
bir tepsiye 10 kurabiye koydum ve kurabiyeleri 2 seferde pişirdim.)
-
160 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirelim. Fırından
kurabiyeleri çıkaralım ve bonibonları henüz yumuşak olan kurabiyelerin üzerine
batıralım. Kurabiyeler soğuyunca katılaşıyor. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder