Malzemeler:
2 yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
4 su bardağı un
1 paket şeker (marketlerden temin edebilirsiniz, şu küçük
bayram şekerlerinden)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Un geniş bir kaba elenir. ortasına bir çukur açılır ve tüm
malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
Tezgaha un serpilir ve hamur 2 cm kalınlığında açılır,
kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verilir.
Ortasına bir pencere açılır (Şişe ağzı, gazoz kapağı
kullanılabilir. Ben krema torbasının şekil veren başlarından birinin arka
kısmıyla açtım) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Şekerler 2-3 parçaya ayrılarak kurabiyenin ortasındaki
boşluğa yerleştirilir. Tek renk kullanabileceğiniz gibi farklı renklerde
kullanabilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale
gelene kadar yaklaşık 15.20 dk. pişirilir. 15 dk.kadar soğuması beklenir.
(Şekerlerin sertleşmesi için)
Ve servis tabağına alınır.
Yorumlar
Yorum Gönder