Malzemeler:
300 gr yağsız parça et
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 mantar
1 büyük boy kuru soğan
5-6 yeşil biber
2 orta boy domates
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı et suyu
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Mantarları temizleyip etlerle aynı boyda kesin. Kuru soğanı
diş diş doğrayın. Yeşil biberleri 1
cm uzunluğunda parçalara ayırın. Domateslerin
kabuklarını ayıklayıp çekirdekli bölümlerini çıkarıp küçük küpler halinde
kesin.
Tencereye yağları koyup eritin. Etleri, suyunu salıp tekrar
çekinceye dek kavurun. Mantarları, soğanları ve biberleri ilave edin. Soğanlar
saydamlaşana dek kavurduktan sonra arpa şehriyeleri de tencereye alın. Bir süre
kavurduktan sonra domates parçalarını, suyu, karabiberi ve tuzu ekleyin. Tüm
malzemeleri karıştırdıktan sonra suyu kaynayana dek hızlı ateşte, kaynadıktan
sonra da kısık ateşte pişmeye alın. Suyu çektiğinde altını kapatıp tencerenin
ağzını kağıt havlu ile kaplayıp kapağı kapatın ve 15 dakika demlenmeye alın.
Yorumlar
Yorum Gönder