Malzemeler
4 adet yumurta
5 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için
400 gr süzme yoğurt
200 gr süzme beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1-2 diş sarımsak
Tuz, dilerseniz pul biber
1 kilo havucu rendeleyip az yağda pişinceye kadar kavuruyoruz.
İçerisine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar biraz daha
pisiriyoruz. Tuzunu ilave edip, soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıp, 4
yumurtanin beyazını kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Sarılarını ve 5
kasik unu havuçlara ekleyip hepsini blendırdan geçiriyoruz. Kar haline
getirdiğimiz yumurta beyazlarını havuçlu bu karışıma azar azar ekleyip tahta
bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu hamuru yağlı kağıt
serdiğimiz bir fırın tepsisine düzgünce döküp önceden 180 C’ye ısıttığımız
fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz yağlı kağıt
yardımıyla rulo haline getirip soğumaya bırakıyoruz.
Başka bir kapta beyaz peyniri ezip süzme yoğurda ekliyoruz.
İçerisine tuz ile dövdüğümüz 1-2 diş sarımsak ve ince ince kıyılmış dereotunu
katıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı soğuyan rulo kekimizi hafifçe kırmadan
açıp içerisine sürüyoruz ve tekrar rulo olarak sarıyoruz. (Siz içerisine
dilerseniz labne, krem peynir gibi alternatifler deneyebilirsiniz.)
Rulo salatamızın üzerini streç film ile kapatıp bir gece
dolapta beklettikten sonra dilimleyere servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder