Ana içeriğe atla

Kestaneli Yılbaşı Hindisi Tarifi


3,5-4 kg hindi
2 adet orta boy soğan
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kg pilavlık pirinç
1 su bardağı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
15-20 tane kestane

Hindiyi suyla dolu büyük bir tencereye alıp, tuzunu koyup kaynatalım ve kaynadıktan sonra iç malzemesini hazırlayana kadar bekletelim. Başka bir tencerede soğanları ve fıstıkları sıvı yağla kavuralım sonra pirinci ilave edip tekrar kavuralım, suyunu ilave edelim. Bütün baharatları, kuş üzümünü, kestaneyi ve şekeri de ilave edip pilavımızı pişirelim. Daha sonra hindiyi fırın tepsisine alalım. Biraz tuzla hindinin içini ve dışını ovup, boğaz kısmını bir iple dikelim ya da sıkıca bağlayalım. Hindinin içini, bacaklarını pilavla doldurduktan sonra kalan pilavı da hindinin kenarlarına yerleştirelim. Hindinin tencerede kalan suyundan 2 kaşık üzerine dökelim ve hindinin üzerini tereyağıyla yağlayarak fırında 200 derecede 1 saat kadar pişirelim. Daha sonra tekrar yağlayarak ısıyı 170 dereceye düşürüp 20 dakika kadar daha pişirelim, pişirme işlemi sırasında hindinin kurumamasına dikkat edelim. Eğer dilerseniz haşlanmış sebzeler ve soya sosu eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazır Şekilli Flotlar

 f Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (your nickname) ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥♫♪*¸.•’´¯) ♀ ♥‿♥ ƬєвяιкƖєя Ƈαηıм ♥‿♥ ♀  乂❤‿❤乂 ᵀᵉᵇʳᶤᵏˡᵉʳ ᶜᵃᶰıᵐ 乂❤‿❤乂 ♕ ♥ 𝓒𝓤ℳℋ𝓤ℛİ𝓨𝓔𝓣 ℬ𝓐𝓨ℛ𝓐ℳ𝓘𝓝𝓘𝓩 𝓚𝓤𝓣ℒ𝓤 𝓞ℒ𝓢𝓤𝓝 ♥ ♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪♫♥♪♥♪ ( ˘ ³˘)❤ 𝔰𝔢𝔣𝔞 ( ˘ ³˘)❤ ♥♥♥ (¯*•๑۩۞۩: ♥ sevgiler ♥ :۩۞۩๑•*¯) ♥♥♥ ♡♥♡(♥_♥) 🌸ξξ(∵❤◡❤∵)ξξ·¯·♩¸🌸 ♪ ♥‿♥ TᑌᖇKİYᕮᗰ ♥‿♥ ♪ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ___*GS*_*_ *_GALATASARAY _* __*GS_________•*´¨`*•._______ -:::::::::::::::::::::: ♥♥CANIMSIN♥♥::::::::::::::::::::::::: ♥ ♥✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸✿ *♥ ♥   

Patates Topları Salatası

Farklı bir Patates Salatası denemek ister misiniz? O zaman bu tarif tam size göre… Malzemeler: - 4 adet patates - Kaşar rendesi - 2 yemek kaşığı tereyağ - Maydanoz İçi İçin Malzemeler: - 1 kase yoğurt - 3 diş sarımsak Üzeri İçin Malzemeler: - 1 tatlı kaşığı salça - Tereyağ Hazırlanışı: İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tuzunuda ilave ederek haşlayalım, haşlandıktan sonra patatesleri süzüp içine tereyağını ve kaşar rendesini katıp iyice püre haline gelene kadar ezelim ve soğumaya bırakalım. Daha sonra patateslerin içine maydanozları ince bir şekilde kıyıp ilave edelim.Karabiberi,kırmızı pul biber,tuz ekleyelim ve iyice karıştıralım.Bütün malzemeleri iyice harmanladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Daha sonra yuvarlak şekil verelim ve ortasına parmağımızla çukur açalım.Başka bir kabın içinde yoğurt ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştıralım.Çukur açtığımız patateslerin içine yoğurdu doldu

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bulamak için: İrmik Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun. İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları; Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır. Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır. Koyu ve se