Malzemeler
6 adet kırmız dolmalık biber
1 çorba kaşığı tereyağı
3 dal taze soğan
Tuz, karabiber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
Kırmızıbiberli Tavuk Sarma Yapılışı: İnce dövülmüş tavuk
etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Bir tencereye tuzlu su hazırlayıp
kaynatın. Kaynayınca içine kırmız biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar
pişirin. Daha sonra tencereden alıp soğuk suyun içine atın ve kabuklarını
temizleyip çekirdeklerini de çıkartın. Üzerine sirkeyi döküp dilimlere ayırın.
Taze soğanları da ince kıyıp ezilmiş sarımsaklarla karıştırın. Dilimlenmiş
kırmızıbiberleri bir zeminde yan yana getirin. Üzerine tavuk etlerini dizin.
Sarımsaklı soğanı da tavuk etlerinin üzerine sürün. Daha sonra hepsini beraber
katlamaya başlayın. Rulo şeklinde katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine
yağlı kağıtla kapatın ki pişerken yumuşak kalsın. İçine bir su bardağı da su
dökün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca dilimleyip
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder