Malzemeler
• 4 adet yumurta
(sarılar ve beyazlar ayrı kapta)
• 4 yemek kaşığı
toz şeker
• 4 yemek kaşığı un
• 1 paket kabartma
tozu
Mandalina Peltesi İçin
• 7 adet mandalina
• 1 su bardağı su
• ½ yaprak jelatin
• 3 çorba kaşığı toz
şeker
Yapılışı
1. Şeker ve
yumurtanın sarılarını derin bir kaseye alıp mikserle çırpın.
2. Ayrı bir kapta un
ile kabartma tozunu karıştırın.
3. Başka bir kaba
yumurtanın beyazını köpükler oluşuncaya kadar çırpın.
4. Köpük haline
gelen yumurta beyazını yavaş yavaş şekerli yumurta sarılarına ilave edin.
5. Üzerine unu da
azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
6. Karışımı yağlı
kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.
7. Önceden 170 C’ ye
ısıtılmış fırında pişirin.
8. Kek pişince
fırından çıkarıp yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız
yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin.
9. Mandalina peltesi
için, mandalinaların kabuklarını soyun.
10. Üzerine toz şeker ve suyu koyup kapağı kapalı olarak 15
dakika pişirin.
11. Süzgeçten geçirip derin bir kaba alın.
12. Jelatin yaprağını ½ çay bardağı soğuk suda 5 dakika
bekletin.
13. Jelatini mandalinalı karışıma ekleyip hızla karıştırın.
14. Soğuyan rulo keki açıp üzerine mandalina peltesini
düzgünb bir şekilde sürün ve tekrar rulo yapın.
15. Hazırladığınız keki dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder