Metrolu Kurabiye
Malzemeler :
4 adet metro çikolata (1 paket 40 gr)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
250 gr mısır gevreği (yarım paket)
yarım su bardağı ceviz (miktarı siz ayarlayabilirsiniz)
Üzerini süslemek için erimiş çikolata
Yapılışı :
Metroları parçalayıp tereyağı ile birlikte tavada
eritin.Tamamen eridikten sonra ocaktan alıp içine bal ekleyin.İyice karıştırıp
hafifi kırılmış mısır gevreklerini ve cevizi ekleyin.Güzelce karıştırıp mısır
geveklerinin sosa bulanmasını sağlayın.
Bir türk kahvesi fincanının içine karışımdan doldurup
elinizle iyice bastırın.Daha sonra servis tabağına ters çevirin.Kalan
gevreklerede aynı işlemi uygulayın.(Bu aşamada biraz hızlı hareket etmek
gerekiyor,hamur soğuyunca şekil alması zorlaşabilir)
Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder