MALZEMELER
( 5-6 kişilik )
* 600 gram Dana Kuşbaşı Et
* 150 gram Kuru Soğan
* 200 gram Margarin
* 200 gram Domates
* 60 gramYeşilbiber
* 30 gram Cuşka Biber
* 40 gram Biber Salça
* Tuz, Su, Beyaz Biber Yeteri Kadar
Püre İçin :
* 250 gram Nohut
* 300 gram Süt
* 60 gram Un
* 100 gram Margarin
* Tuz Ve Beyaz Biber Yeteri Kadar HAZIRLANIŞI:
Bir başka tencerede margarini eritip soğanları irice kıyıp
pembeleşene kadar kavurun etleri ilave edin. Etler kavrulunca salçayı ilave
ederek bir kaç defa daha karıştırarak sıcak suyu etlerin üzerine dökün.(
etlerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde} Etlerin pişmesine yakın kabuğu
soyulmuş domatesleri, iri doğranmış biberleri katıp ‘etlerin suyu çekilmiş
‘olabilir sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirmeye bırakın. Tatlandırıcılar
ilave ederek hazırlanan nohut püresini servis tabağına yerleştirip etleri
üzerine serip sıcak servis yapınız.
PÜRENİN HAZIRLANIŞI:
Nohudu akşamdan ılık suda ıslayın. Suyunu değiştirip,
haşlayıp süzdürün. Ayrı bir tencerede yağı eritip unu çırpma tel ile
pembeleşene kadar kavurun. Sütü ilave edip nohutları ezip kavrulan malzemeye
katın tatlandırıcıları da ilave ederek karıştırıp püre haline getirin.
Yorumlar
Yorum Gönder