Ana içeriğe atla

Paskalya Çöreği



Malzemeler (4 adet çörek için)
4 Adet Yumurta
250 Gr. (1 paket) Margarin
2 Su Bardağı (400 gr.) Şeker
1,5 Su Bardağı (300 ml.) Süt
1 Paket Kuru (instant) Maya veya 1 Paket (42 gr.) Yaş Maya
1/2 (yarım) Hazır Ekmek Hamuru
2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mahlep
6-7 Su Bardağı Un
Üzeri için;

1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çay kaşığı Pekmez
1 Çay Kaşığı Sıvı Yağ
File Badem veya File Fındık
Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri mikser ile 5-6 dk. şeker eriyip, karışım iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Ilık süt ve erimiş margarini ekleyip, biraz daha çırpın.
Karışıma, dört su bardağı kadar elenmiş un, mahlep, maya ve hazır ekmek hamurunu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar, azar azar un eklemeye devam ederek, yoğurun. (Hamur çok sert olmamalı, ekmek hamuru kıvamında ve esnek olmalı)
Hamuru derin bir kaba alın ve üzerini örterek, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Yaklaşık bir saat sonra hamur iki katı büyüklüğe çıkacaktır.
Hamuru 12 eşit beze yapın. Her bir bezeyi, 20 cm. civarında rulo yapın ve 3 rulo ile saç örgüsü şekli verin.
Çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye, (ben Softbowl silikon mat kullanıyorum :) yerleştirin ve yine üzerini, bir mutfak havlusu ile kapatarak, yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
Yarım saat sonra, üzerlerine yumurta sarısı, pekmez ve yağlı karışımı sürün, file badem yada file fındık serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 35-40 dk. iyice kızarana kadar pişirin. Piştiğinden emin olmak için, kürdan testi yapabilirsiniz.
Fırından çıkınca, üzerlerine yine temiz bir mutfak havlusu örterek, kurumadan ılınmasını sağlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazır Şekilli Flotlar

 f Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (your nickname) ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥♫♪*¸.•’´¯) ♀ ♥‿♥ ƬєвяιкƖєя Ƈαηıм ♥‿♥ ♀  乂❤‿❤乂 ᵀᵉᵇʳᶤᵏˡᵉʳ ᶜᵃᶰıᵐ 乂❤‿❤乂 ♕ ♥ 𝓒𝓤ℳℋ𝓤ℛİ𝓨𝓔𝓣 ℬ𝓐𝓨ℛ𝓐ℳ𝓘𝓝𝓘𝓩 𝓚𝓤𝓣ℒ𝓤 𝓞ℒ𝓢𝓤𝓝 ♥ ♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪♫♥♪♥♪ ( ˘ ³˘)❤ 𝔰𝔢𝔣𝔞 ( ˘ ³˘)❤ ♥♥♥ (¯*•๑۩۞۩: ♥ sevgiler ♥ :۩۞۩๑•*¯) ♥♥♥ ♡♥♡(♥_♥) 🌸ξξ(∵❤◡❤∵)ξξ·¯·♩¸🌸 ♪ ♥‿♥ TᑌᖇKİYᕮᗰ ♥‿♥ ♪ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ___*GS*_*_ *_GALATASARAY _* __*GS_________•*´¨`*•._______ -:::::::::::::::::::::: ♥♥CANIMSIN♥♥::::::::::::::::::::::::: ♥ ♥✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸✿ *♥ ♥   

Kırmızı Pancarlı Kek

Muhteşm bir tarifle burdayım kırmızı pancarı hiç böle denemediniz 300 g Haşlanmış pancar 200 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao 150 g şeker 4 yumurta 1 kabartma tozu 1 tutam fleur de sel yoksa tuz 1 çay kaşığı. vanilya özü veya 2 poşet vanilya şekeri 80 g un 50 gr badem tozu Pancarı püre haline getirerek başlayın Köpüklü bir karışım elde edilene kadar tüm yumurtaları bir kapta şeker ve vanilya ile çırpın, sonra pancar püresini ekleyin ve karıştırın Çikolatayı (mikrodalga veya bain marie) usulu eritin ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin Çikolatayı yumurtalara ekleyin Sonra badem tozunu ekleyin ve unu, kabartma tozunu, şekersiz kakaoyu eleyin. Sonra fleur de sel İyice karıştırın ve bir kelepçeli kek kalıbına dökün ( 22 cm) hafifçe yağlanmış veya yapışmaz kağıt serin 180 ° C'de 35 dakika pişirin Kek soğuduğunda, üstünü erimiş bitter çikolata ile süsleyin muhteşem bir fransız tarif

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bulamak için: İrmik Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun. İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları; Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır. Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır. Koyu ve se...