Malzemeler
2 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
4 bardak su veya et suyu
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi
Yeşil mercimekleri akşamdan soğuk suyla ıslatın.
Mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Soğanı yağda
pembeleştirin. Mercimekleri ilave edin.
Yoğurtla unu karıştırın. Tuzu ve karabiberi ekleyip,
mercimeklere ilave edin. Suyunu katın. Karıştırarak, kaynatın. Erişteyi
ekleyin. 15 dakika daha kaynatın. Naneyi atıp, karıştırın. Altını kapatın.
Servise hazırlayın.
Tutmaç çorbası, Sivas?a özgü bir lezzettir.
Yorumlar
Yorum Gönder