Malzemeler:
1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet ortaboy patates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 su bardağı süt
Su
Yapılışı:
Karnabaharı iri parçalara bölün, soğan ve patatesi soyarak
iri iri doğrayın.
Karnabahar,soğan ve patatesi bir tencereye alarak üzerini 5
parmak geçecek kadar su koyun.
Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika yüksek ateşte
haşlayın ( su seviyesi azalacak- su eklemenize gerek yok).
Margarin ve unu küçük bir sos tenceresinde kokusu çıkana
kadar kısık ateşte kavurun. Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyin ve
koyulaşınca çorbanın içine ekleyin.
Topaklanma olmaması için sütü eklerken sürekli karıştırın (
Unda topaklanma olursa panik yapmayın çorba blendırdan geçecek).
Tüm işlem bittikten sonra çokbanızı hiç pürüz kalmayıncaya
kadar blendırdan geçirin. 5-6 dakika daha orta ateşte kaynattıkan sonra ocaktan
alın.
İsterseniz tereyağı ve pul biberli sos yapın ve çorbasyı servis etmeden
önce üzerinde gezdirin
Yorumlar
Yorum Gönder