KAŞARLI PATATES KÖFTESİ
250 gr rendelenmiş taze kaşar
1 adet yumurta
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
1- Patatesleri bol suda haşlayıp kabuklarını soyun ve püre
halinde ezin
2- Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, kırmızıbiber ve tuzu
patates ekleyip iyice karıştırın
3- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte
haline getirin
4- Yağı bir tavaya alıp kızdırın ve köfteleri iki taraflı
kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Sıcak olarak servis yapın
Köfteleri yapışmaz bir tavada kızarmanız işinizi
kolaylaştıracaktır. Köftelerin içinde kaşar olduğundan ısıyla erimekte ve köfteleri
çevirirken dağılmasına sebep olabilir. O yüzden köftenin bir tarafı iyice
piştikten sonra çevirme işlemi yapmanızda fayda var.
Yorumlar
Yorum Gönder