Tabanı İçin:
1,5 kepekli bisküvi
1,5 dolu dolu yemek kaşığı tereyağ
Labneli Kısmı İçin:
300 gr. (1,5 paket) labne peyniri
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
100 ml. krema
Portakallı Pelte İçin:
300 ml. portakal suyu
1 su bardağı su
3,5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Öncelikle cheesecake in tabanı için bisküvileri rondo dan geçirip oda sıcaklığında erimiş tereyağ ile karıştırıp kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yayın. Kalıbı buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar bekletin.
Bir derin kapta labne peyniri ve şekeri iyice çırpın. Üstüne yumurtaları teker teker kırıp her birini teker teker karıştırarak sosa yedirin. Üstüne un, vanilya ve kremayı ekleyip çırpın ve bisküvili tabanın üstüne döküp 160 derece fırında pişirin.(Fırına ısıya dayanıklı bir kaba su doldurun ve cheesecake i pişirirken fırında bulundurun)
Portakallı pelte için portakal suyunu bir tencereye alın. Nişastayı suyun içinde açıp portakal suyuna ekleyin. Şekeri de ilave edip iyice karıştırın ve ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak pelteyi koyulaşıncaya kadar kaynatın ve ocağın altını kapatın. Pelteyi cheesecake in üstüne döküp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. 2-3 saat buzdolabında soğutup kalıbın kelepçesini açın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder