Doyurucu ve çok sağlıklı bir arpa şehriye salatası tarifi
ister misiniz? Çocuklar için eğlenceli bir yemek olabilir. Bu salatayı arpa
şehriyenin yanında siyah pirinç ya da bulgur ilave ederek daha da
zenginleştirerek hazırlayın. Misafirleriniz için lezzet şöleni olacaktır.
Malzemeler:
1,5-2 bardak arpa şehriye
1/2 bardak siyah pirinç (isteğe bağlı)
3 dal yeşil soğan
1/2 demet maydonoz
2 adet küçük havuç
8-10 adet bebek turp
2 yemek kaşığı nar tanesi
1 küçük kutu mısır konservesi (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Arpa şehriyeyi haşlamak için bir tencereye su koyun ve su
kaynamaya başlayınca arpa şehriyeleri ilave ederek içine tuz ekleyip haşlayın.
Haşlanma derecesini kontrol ederek belirleyin biraz diri kalması gerekiyor.
Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirerek iyice süzün ve ayrı bir kaba alarak 5
kaşık zeytinyağı ilave edip karıştırın. Ağzını streçle kapatarak buzdolabında 2
saat dinlendirin. Ayrı bir tencerede siyah pirinç için su koyarak kaynatın ve
makarna haşlar gibi pirinci haşlayın. Haşlanan pirinci süzün ve bir kenarda
bekletin. Yeşil soğan ve maydonozları ince ince doğrayın. Havuç ve turpları zar
büyüklüğünde doğrayın. Dinlendirdiğiniz arpa şehriyeler ile tüm malzemeleri
karıştırın ve oda sıcaklığında servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder