Malzemeler:
3-4 Adet orta boy patates
100gr Tulum peyniri
Kıyılmış maydonoz ve dereotu
1 Tatlı kaşığı sebzeli çeşni veya istediğiniz baharatlar
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı tel şehriye,
tuz
YAPILIŞI:Patateslerini haşlayı kabuklarını soyun. Çatal yardımıyla
patatesleri ezin.Üzerine tulum peyniri, maydonoz, dereotu, çeşni ve tuzu
ekleyip yoğurun. isterseniz kimyon, karabiber ve kırmızı biber de
ekleyebilirsiniz.Bir kaba yumurta sarısını alıp karıştırın.Düz bir kaba da tel
şehriyeyi koyun.Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp
elinizde yuvarlayın.Önce yumurta sarısına, sonrada tel şehriyeye bulayıp bol
yağda kızartın.Yanında sarmısakli yoğurt ile veya sade olarak servis
yapın.Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder