VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Malzemeler;
3 su bardağı soğuk süt
*
3 çorba kaşığı pirinç unu
... *
2 çorba kaşığı nişasta (buğday ya da patates olur) (dolu
dolu)
*
1 su bardağı toz şeker
*
1 adet orta boy yumurta
Vişne sos için; (sos tarifim Hünerli Bayanlar Müge'den:) )
1 su bardağı vişne
*
1 su bardağı su
*
1 çorba kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
*
4 çorba kaşığı toz şeker (dolu dolu)
Süslemek için;
Hindistan cevizi
*
Yaban mersini
Yapılışı;
*
Tüm muhallebi malzemelerini soğuk süt ile çırpıp ocağa koyun
ve devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. (Resimdeki gibi 6 kase
muhallebi çıkıyor bu malzemeden. İsteğinize göre arttırabilirsiniz)
*
Servis kaplarınızın 3'te 2'sine muhallebilerinizi pay
ettikten sonra vişne sosu için vişnelerinizi derince bir kaba alın.
*
Blendırla vişnelerinizi iyice ezip püre haline getirin ve
sos için gerekli tüm malzeme ile beraber püre haline gelmiş vişnelerinizi bir
tencereye alın.
*
Orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
*
Sosun soğumasını beklemeden muhallebilerinizin üstüne yayın,
oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
*
Servis yapacağınız zaman üzerine hindistan cevizi ve bir
miktar yaban mersini koyup süsleyebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder