Malzemeler
¾ su bardağı esmer şeker
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (Ben orta boy kullandım)
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un (Ben biraz daha ekledim)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)
17 adet Eti Negro bisküvi
Yapılışı
Esmer şeker, toz şeker ve tereyağını krema kıvamına
gelinceye kadar çırpın.
Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Un (Önce 3,5 su bardağı olarak koyun kıvamına göre azar azar
ekleyin. Eklemeniz gerekmeyebilir de çünkü), kabartma tozu ve tuzu ayrı bir
kaba eleyin.
Yumurtalı karışımınıza ekleyin.
Üzerine damla çikolataları da ilave edip kulak memesi
kıvamında bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elinizde yuvarlak
yapıp yassılaştırın.
Üzerine bisküvinizi koyun.
Tekrar hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça daha koparıp
yuvarlayıp elinizde yassılaştırın.
Bu ikinci yuvarlağı da bisküvinin üzerine kapatıp elinizde
kurabiyenizi komple yuvarlayın.
Bu işlemi tüm hamur bitinceye kadar uygulayın.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika
kadar pişirin.
Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder