Ana içeriğe atla

Güllaç Tarifi



Malzemeler
10-11 güllaç yufkası
2,5 litre süt
750 gram toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Tarif
Süt ve şekeri kaynatın.
Vanilini ekleyip ılıtın.
Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.
üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin.
Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin.
Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.
Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazır Şekilli Flotlar

 f Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (your nickname) ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥♫♪*¸.•’´¯) ♀ ♥‿♥ ƬєвяιкƖєя Ƈαηıм ♥‿♥ ♀  乂❤‿❤乂 ᵀᵉᵇʳᶤᵏˡᵉʳ ᶜᵃᶰıᵐ 乂❤‿❤乂 ♕ ♥ 𝓒𝓤ℳℋ𝓤ℛİ𝓨𝓔𝓣 ℬ𝓐𝓨ℛ𝓐ℳ𝓘𝓝𝓘𝓩 𝓚𝓤𝓣ℒ𝓤 𝓞ℒ𝓢𝓤𝓝 ♥ ♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪♫♥♪♥♪ ( ˘ ³˘)❤ 𝔰𝔢𝔣𝔞 ( ˘ ³˘)❤ ♥♥♥ (¯*•๑۩۞۩: ♥ sevgiler ♥ :۩۞۩๑•*¯) ♥♥♥ ♡♥♡(♥_♥) 🌸ξξ(∵❤◡❤∵)ξξ·¯·♩¸🌸 ♪ ♥‿♥ TᑌᖇKİYᕮᗰ ♥‿♥ ♪ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ___*GS*_*_ *_GALATASARAY _* __*GS_________•*´¨`*•._______ -:::::::::::::::::::::: ♥♥CANIMSIN♥♥::::::::::::::::::::::::: ♥ ♥✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸✿ *♥ ♥   

Kırmızı Pancarlı Kek

Muhteşm bir tarifle burdayım kırmızı pancarı hiç böle denemediniz 300 g Haşlanmış pancar 200 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao 150 g şeker 4 yumurta 1 kabartma tozu 1 tutam fleur de sel yoksa tuz 1 çay kaşığı. vanilya özü veya 2 poşet vanilya şekeri 80 g un 50 gr badem tozu Pancarı püre haline getirerek başlayın Köpüklü bir karışım elde edilene kadar tüm yumurtaları bir kapta şeker ve vanilya ile çırpın, sonra pancar püresini ekleyin ve karıştırın Çikolatayı (mikrodalga veya bain marie) usulu eritin ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin Çikolatayı yumurtalara ekleyin Sonra badem tozunu ekleyin ve unu, kabartma tozunu, şekersiz kakaoyu eleyin. Sonra fleur de sel İyice karıştırın ve bir kelepçeli kek kalıbına dökün ( 22 cm) hafifçe yağlanmış veya yapışmaz kağıt serin 180 ° C'de 35 dakika pişirin Kek soğuduğunda, üstünü erimiş bitter çikolata ile süsleyin muhteşem bir fransız tarif

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bulamak için: İrmik Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun. İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları; Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır. Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır. Koyu ve se...