Ana içeriğe atla

Hazır yufkadan siron yapılışı




Gümüşhane mantısı olarak da anılan siron Bayburt’ta ziron olarak ifade edilir.Gürcistan,Artvin ve Sakarya’da silor,Elazığ’da sırın olarak adlandırılan yemek Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun değişik yörelerinde ramazan ayı iftar sofralarında yer alır.Etli,tavuklu ve cevizli gibi değişik yapılış şekilleri vardır.

Hazır yufkadan siron malzemleri:

4 yaprak yufka

250 gr kıyma

yarım kg yoğurt

1 baş soğan

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı salça

tuz ,karabiber, pulbiber

et suyu veya bulyon

Yapılışı:Yufka düz bir zemine serilir sıkıca rulo halinde sarılır 2 şer cm eninde kesilir dik vaziyette tepsiye yan yana dizilir.Fırında üzeri kızarana dek pişirilir üzeri kızardıktan sonra fırından alınıp kızgın tereyağı ve ardından bir bardak et suyu gezdirilir tekrar fırına veriler 5 dakika daha fırında tutulup fırından alınır.üzerine soğan salça ile kavrulmuş kıyma gezdirilir üzerine yoğurt dökülür en üstede pulbiber gezdirilip servis yapılır. afiyet olsun….



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazır Şekilli Flotlar

 f Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (your nickname) ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥♫♪*¸.•’´¯) ♀ ♥‿♥ ƬєвяιкƖєя Ƈαηıм ♥‿♥ ♀  乂❤‿❤乂 ᵀᵉᵇʳᶤᵏˡᵉʳ ᶜᵃᶰıᵐ 乂❤‿❤乂 ♕ ♥ 𝓒𝓤ℳℋ𝓤ℛİ𝓨𝓔𝓣 ℬ𝓐𝓨ℛ𝓐ℳ𝓘𝓝𝓘𝓩 𝓚𝓤𝓣ℒ𝓤 𝓞ℒ𝓢𝓤𝓝 ♥ ♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪♫♥♪♥♪ ( ˘ ³˘)❤ 𝔰𝔢𝔣𝔞 ( ˘ ³˘)❤ ♥♥♥ (¯*•๑۩۞۩: ♥ sevgiler ♥ :۩۞۩๑•*¯) ♥♥♥ ♡♥♡(♥_♥) 🌸ξξ(∵❤◡❤∵)ξξ·¯·♩¸🌸 ♪ ♥‿♥ TᑌᖇKİYᕮᗰ ♥‿♥ ♪ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ___*GS*_*_ *_GALATASARAY _* __*GS_________•*´¨`*•._______ -:::::::::::::::::::::: ♥♥CANIMSIN♥♥::::::::::::::::::::::::: ♥ ♥✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸✿ *♥ ♥   

Kırmızı Pancarlı Kek

Muhteşm bir tarifle burdayım kırmızı pancarı hiç böle denemediniz 300 g Haşlanmış pancar 200 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao 150 g şeker 4 yumurta 1 kabartma tozu 1 tutam fleur de sel yoksa tuz 1 çay kaşığı. vanilya özü veya 2 poşet vanilya şekeri 80 g un 50 gr badem tozu Pancarı püre haline getirerek başlayın Köpüklü bir karışım elde edilene kadar tüm yumurtaları bir kapta şeker ve vanilya ile çırpın, sonra pancar püresini ekleyin ve karıştırın Çikolatayı (mikrodalga veya bain marie) usulu eritin ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin Çikolatayı yumurtalara ekleyin Sonra badem tozunu ekleyin ve unu, kabartma tozunu, şekersiz kakaoyu eleyin. Sonra fleur de sel İyice karıştırın ve bir kelepçeli kek kalıbına dökün ( 22 cm) hafifçe yağlanmış veya yapışmaz kağıt serin 180 ° C'de 35 dakika pişirin Kek soğuduğunda, üstünü erimiş bitter çikolata ile süsleyin muhteşem bir fransız tarif

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bulamak için: İrmik Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun. İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları; Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır. Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır. Koyu ve se...