5 parça kemiksiz tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 fincanı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Maydanoz
YAPILIŞI:
(1) Tavuk göğüslerimizi kuşbaşı olarak doğruyoruz. Bir tencerenin içine yağımızı koyuyoruz. Yağımızın içine tavuklarımızı atıyoruz. Tavuklarımız suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
diğer taraftan başka bir tencereye tereyağımızı ve unumuzu koyuyoruz. Unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra tencereyi ateşten alıyoruz ve soğuk sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sürekli karıştırıyoruz ki topaklanma yapmasın. Daha sonra bir bardak ta suyumuzu ilave ediyoruz. Körimizi, karabiberi mizi ve tuzumuzu da ilave ediyoruz. (2) Daha sonra tekrar ocağa koyarak sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
sosumuzu hazırladıktan sonra pişirdiğimiz tavukların üzerine ekliyoruz. Daha sonra sos ve tavuk iyice karışana kadar pişiriyoruz.
(3) Pişme işlemi bittikten sonra ince kıyılmış maydanoz umuzu ilave edip, bir kere güzelce karıştırıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder