Ana içeriğe atla

Beşamel solu fırında musakka


Patlıcanı ve musakkayı seven herkesin seveceğini düşünüyorum.Biz ailecek bayılıyoruz.Buyrun tarifimize;
4 adet patlıcan
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
2 adet domates
tuz,karabiber,kekik,et bulyon(isteğe bağlı)
kızartmak için sıvıyağ
Beşamel Sos:
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (ben tereyağ tercih ediyorum)
2 çorba kaşığı un
2-2.5 su bardağı süt
Üzerine:
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Alaca soyulan patlıcanların üstüne bolca tuz dökülerek veya tuzlu suda bekletilerek acısı alınır.Kurulanan patlıcanlar kızgın yağda hafifçe kızartılır.Kızaran patlıcanlar kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır.
Bİr tava veya tenceredeaz yağdayemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.Kıyma eklenir suyunu salıp çekene kadar kavrulur.Küp doğranmış domatesler,ince kıyılmış sarmısaklar da eklenir ve hepsi pişirilir.Domates piştikten sonra biraz su eklenir,ne çorba gibi olacak ne çok katı olacak.Bu aşamada tuzu,baharatları ve kullanılıyorsa bulyon eklenir.Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Yağını kağıt havluya emdirdiğimiz patlıcanlar fırın kabına alınır.Üstüne kıymalı harç dökülür.
Küçük bir tencerede tereyağ veya margarin eritilir.Un eklenir,kokusu çıkana kadar kavrulur.Üstüne soğuk süt yavaş yavaş ilave edilir.Hızlı hızlı karıştırılarak,kaynayana kadar pişirilir.Biraz tuz atılır.Zevke göre bir çimdik hindistan cevizi veya muskat rendesi eklenebilir.(Ben muskat rendesi kullanıyorum,tavsiye ederim)Pişen beşamel sosu da kıymalı harcın üstüne dökülür,güzelce yayılır.en üste de kaşar rendesi serpilir.200 derece fırında 20-30 dk üzeri kızartılır.
Yanında pilav ve patates püresi tavsiye ederim.Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazır Şekilli Flotlar

 f Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (your nickname) ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥♫♪*¸.•’´¯) ♀ ♥‿♥ ƬєвяιкƖєя Ƈαηıм ♥‿♥ ♀  乂❤‿❤乂 ᵀᵉᵇʳᶤᵏˡᵉʳ ᶜᵃᶰıᵐ 乂❤‿❤乂 ♕ ♥ 𝓒𝓤ℳℋ𝓤ℛİ𝓨𝓔𝓣 ℬ𝓐𝓨ℛ𝓐ℳ𝓘𝓝𝓘𝓩 𝓚𝓤𝓣ℒ𝓤 𝓞ℒ𝓢𝓤𝓝 ♥ ♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪♫♥♪♥♪ ( ˘ ³˘)❤ 𝔰𝔢𝔣𝔞 ( ˘ ³˘)❤ ♥♥♥ (¯*•๑۩۞۩: ♥ sevgiler ♥ :۩۞۩๑•*¯) ♥♥♥ ♡♥♡(♥_♥) 🌸ξξ(∵❤◡❤∵)ξξ·¯·♩¸🌸 ♪ ♥‿♥ TᑌᖇKİYᕮᗰ ♥‿♥ ♪ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ___*GS*_*_ *_GALATASARAY _* __*GS_________•*´¨`*•._______ -:::::::::::::::::::::: ♥♥CANIMSIN♥♥::::::::::::::::::::::::: ♥ ♥✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸✿ *♥ ♥   

Patates Topları Salatası

Farklı bir Patates Salatası denemek ister misiniz? O zaman bu tarif tam size göre… Malzemeler: - 4 adet patates - Kaşar rendesi - 2 yemek kaşığı tereyağ - Maydanoz İçi İçin Malzemeler: - 1 kase yoğurt - 3 diş sarımsak Üzeri İçin Malzemeler: - 1 tatlı kaşığı salça - Tereyağ Hazırlanışı: İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tuzunuda ilave ederek haşlayalım, haşlandıktan sonra patatesleri süzüp içine tereyağını ve kaşar rendesini katıp iyice püre haline gelene kadar ezelim ve soğumaya bırakalım. Daha sonra patateslerin içine maydanozları ince bir şekilde kıyıp ilave edelim.Karabiberi,kırmızı pul biber,tuz ekleyelim ve iyice karıştıralım.Bütün malzemeleri iyice harmanladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Daha sonra yuvarlak şekil verelim ve ortasına parmağımızla çukur açalım.Başka bir kabın içinde yoğurt ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştıralım.Çukur açtığımız patateslerin içine yoğurdu doldu

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bulamak için: İrmik Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun. İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları; Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır. Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır. Koyu ve se