Kullanılacak Malzemeler:
Mini Sosisler
Milföy hamurları
Kırmızı Biber
Çörek otu
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Fırınınızı milföy hamurlarının paketinde yazılan dereceye ısıtın. Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın hafif yumuşasın.
Mini sosisleri (büyükleri bölerek küçültebilirsiniz) bir tencerede hafifçe haşlayın.
Milföy hamurunuzun büyüklüğüne göre dikdörtgen şeklinde kesin. Boyutu sosisler içine yerleşince dışından çıkıp görünecek şekilde olmalıdır.
Hafifçe haşlanan sosisleri hamurların içine yerleştirin ve üstlerini kapatın. Çelengin yuvarlak şeklini verebilmeniz için hamurların birbirine yapışması gerekli. Milföy hamurlarında bu işlemi yapabilirsiniz. Parmaklarınızla kenarlarından bastırarak sosis rulolarını yapıştırın.
Yuvarlak şekli oluşturduktan sonra bir yumurtanın sarısını üstlerine sürün. En üste biraz çörek otu serperek süsleyin. Milföy paketlerinin üzerinde yazan süre kadar (üst kısmı hafif kızarana kadar) önceden ısıtılan fırında pişirin.
Çelengin kurdelası için kırmızı biber kullanacağız. Kırmızı biberi kurdela şeklinde kesin ve çelenge yerleştirin.
Yorumlar
Yorum Gönder