Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
Hamuru için
5 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için
Yarım demet pırasa
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Açmak için
1 miktar nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
75 gr tereyağ
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
Kış ayının kendini göstermesiyle pırasalar artık bizle O? Nihayet severek pırasa yenilecek bir tarif geliyor hadi başlayalım O?
Un, su, tuz, sirke dörtlüsünü kabımıza alıp bir güzel yoğuruyoruz. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yarım saat bekletiyoruz. Ardından hamuru 2 ye bölüyoruz. 8 altta 7 üstte olmak üzere 15 beze yapıyoruz. Öncelikle alt kısım için olanları alıyoruz. Kase büyüklüğünde açıyoruz. Açmak için nişastadan yardım alıyoruz. Açtığımız hamurların aralarını yağlıyoruz. Her bir hamur için 1 yemek kaşığı yağ kullanıyoruz. Ardından hamurlarımı zı beklemeye bırakıyoruz ki daha güzel açılsın. Simdi sıra iç harçta hamur larım beklerken ben de içini hazırladım. Çünkü 1 saat kadar bekletmemiz gerek. Pırasalar kesilip yağda kavrulur. Ben içi için kullandığım yağdan kalan ile pırasaları kavurdum. Pırasalar hafif öldüğünde kırmızı biber tuz ve karabiber ekledim. Bir süre daha kavurdum ve içim hazır oldu. Bekleme sürem dolduğunda hamurumu el yordamıyla tepsi büyüklüğünde açtım. Arasına içini koydum. Üst kısmı aynı şekilde açtım ve yerleştirdim. Böreğimizi fırın lamadan önce kesiyoruz ki kıyır kıyır olacağından pişince kesersek dağılmasın. Küçük kasemi ortaya koydum ve resimdeki gibi kestim. 200 derecede 50 dk da altı üstü kızarana kadar pişirdim. Pişince üzerini hafif ıslatıp, üstünü kapatıp 10 dk dinlendirdim. Missler gibide olduu hepinize afiyetler olsuun. Deneyip resim göndermeyi unutmayın afiyetler olsun herkese
Yorumlar
Yorum Gönder