Ana içeriğe atla

Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi

Hamuru için

5 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için

Yarım demet pırasa
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Açmak için

1 miktar nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
75 gr tereyağ
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
Kış ayının kendini göstermesiyle pırasalar artık bizle O? Nihayet severek pırasa yenilecek bir tarif geliyor hadi başlayalım O?

Un, su, tuz, sirke dörtlüsünü kabımıza alıp bir güzel yoğuruyoruz. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yarım saat bekletiyoruz. Ardından hamuru 2 ye bölüyoruz. 8 altta 7 üstte olmak üzere 15 beze yapıyoruz. Öncelikle alt kısım için olanları alıyoruz. Kase büyüklüğünde açıyoruz. Açmak için nişastadan yardım alıyoruz. Açtığımız hamurların aralarını yağlıyoruz. Her bir hamur için 1 yemek kaşığı yağ kullanıyoruz. Ardından hamurlarımı zı beklemeye bırakıyoruz ki daha güzel açılsın. Simdi sıra iç harçta hamur larım beklerken ben de içini hazırladım. Çünkü 1 saat kadar bekletmemiz gerek. Pırasalar kesilip yağda kavrulur. Ben içi için kullandığım yağdan kalan ile pırasaları kavurdum. Pırasalar hafif öldüğünde kırmızı biber tuz ve karabiber ekledim. Bir süre daha kavurdum ve içim hazır oldu. Bekleme sürem dolduğunda hamurumu el yordamıyla tepsi büyüklüğünde açtım. Arasına içini koydum. Üst kısmı aynı şekilde açtım ve yerleştirdim. Böreğimizi fırın lamadan önce kesiyoruz ki kıyır kıyır olacağından pişince kesersek dağılmasın. Küçük kasemi ortaya koydum ve resimdeki gibi kestim. 200 derecede 50 dk da altı üstü kızarana kadar pişirdim. Pişince üzerini hafif ıslatıp, üstünü kapatıp 10 dk dinlendirdim. Missler gibide olduu hepinize afiyetler olsuun. Deneyip resim göndermeyi unutmayın afiyetler olsun herkese

Gülcan Çetin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazır Şekilli Flotlar

 f Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (your nickname) ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥♫♪*¸.•’´¯) ♀ ♥‿♥ ƬєвяιкƖєя Ƈαηıм ♥‿♥ ♀  乂❤‿❤乂 ᵀᵉᵇʳᶤᵏˡᵉʳ ᶜᵃᶰıᵐ 乂❤‿❤乂 ♕ ♥ 𝓒𝓤ℳℋ𝓤ℛİ𝓨𝓔𝓣 ℬ𝓐𝓨ℛ𝓐ℳ𝓘𝓝𝓘𝓩 𝓚𝓤𝓣ℒ𝓤 𝓞ℒ𝓢𝓤𝓝 ♥ ♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪♫♥♪♥♪ ( ˘ ³˘)❤ 𝔰𝔢𝔣𝔞 ( ˘ ³˘)❤ ♥♥♥ (¯*•๑۩۞۩: ♥ sevgiler ♥ :۩۞۩๑•*¯) ♥♥♥ ♡♥♡(♥_♥) 🌸ξξ(∵❤◡❤∵)ξξ·¯·♩¸🌸 ♪ ♥‿♥ TᑌᖇKİYᕮᗰ ♥‿♥ ♪ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ___*GS*_*_ *_GALATASARAY _* __*GS_________•*´¨`*•._______ -:::::::::::::::::::::: ♥♥CANIMSIN♥♥::::::::::::::::::::::::: ♥ ♥✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸✿ *♥ ♥   

Kırmızı Pancarlı Kek

Muhteşm bir tarifle burdayım kırmızı pancarı hiç böle denemediniz 300 g Haşlanmış pancar 200 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao 150 g şeker 4 yumurta 1 kabartma tozu 1 tutam fleur de sel yoksa tuz 1 çay kaşığı. vanilya özü veya 2 poşet vanilya şekeri 80 g un 50 gr badem tozu Pancarı püre haline getirerek başlayın Köpüklü bir karışım elde edilene kadar tüm yumurtaları bir kapta şeker ve vanilya ile çırpın, sonra pancar püresini ekleyin ve karıştırın Çikolatayı (mikrodalga veya bain marie) usulu eritin ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin Çikolatayı yumurtalara ekleyin Sonra badem tozunu ekleyin ve unu, kabartma tozunu, şekersiz kakaoyu eleyin. Sonra fleur de sel İyice karıştırın ve bir kelepçeli kek kalıbına dökün ( 22 cm) hafifçe yağlanmış veya yapışmaz kağıt serin 180 ° C'de 35 dakika pişirin Kek soğuduğunda, üstünü erimiş bitter çikolata ile süsleyin muhteşem bir fransız tarif

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bulamak için: İrmik Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun. İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları; Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır. Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır. Koyu ve se...