Şeftali soslu #cheesecake
Malzemeler
600 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket krema (sek olabilir)
1 paket vanilya (1 bucuk ta kullanabilirsiniz)
2 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi un
Taban malzemesi;
1 buçuk paket burcak biskuvi
100 gr tereyagi
Yapilisi;
Biskuvileri robottan geçirin Erimis tereyagi ile yogurun.
Chesecake yapılışı:
Labneyi ve sekeri genis bi kaba alin ve purussuz olacak sekilde cirpin. Krema nisasta un ve vanilyayi ekleyin tekrar karistirin cok sulandirmayin birbiriyle ozlesince cirpmayi birakin. Yumurtalari teker teker ilave edin her seferinde dusuk devirde biraz cirpin.kalıpların tabanına burcakları ekleyin bardakla bastırın Bu kremayi küçük kaliplara aktarin.
Firini 175° ye ayarlayin. Firin tepsisine su koyup firinin en alt bolumune yerleştirin. Firin telini tam ortaya koyun. Ortalama 40 dakika pisirin. Yanlar sabit ortasi sallaninca pismistir. oda sicakoigina gelince buzdolabinda en az bes saat dursun.
Seftali sosu için;
3şeftaliyi kabukları soyup 4 kaşık şekerle robottan gecirin 2 y k nişasta ekleyip karıstırın karıştırarak orta ateşte pişirin soğumaya bırakın soğuyunca cheesecake üzerine dökün afiyst olsun
Yorumlar
Yorum Gönder