Evimce tatlar olduğuna göre evimizin reisi olan 5 kg cık Kırpıkcan'ın tariflerini de unutmamam lazım yoksa çok kızar bana :))
Malzemeler
2 bardak un
1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2 havuç
1 sarımsak
Yapılışı
* Havuçlardan birini haşlayıp, diğerini rendeleyin.
* Bir kaba unun hepsini değil 1 bardak ve 1/2 bardağını koyun, diğer kısmını hamurun kıvamına göre yavaş yavaş ekleyin.
* Keten tohumu, yumurta, ezilmiş sarımsağı ve zeytinyağını da ekleyin.
* Haşlanmış havucu çatal yardımı ile ezip, rendelenmiş havuç ile birlikte onu da karışıma ekleyin ve hamuru yoğurun.
* Yoğurma sırasında un eksik gelirse tamamlayın.
* Unlanmış zeminde hamuru açıp, kalıplarla şekil verin.
* 200 dereceli fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder