Kahvaltı yapmaya fırsatımız olmadığında yol üzerindeki bir pastaneden alarak açlığımızı yatıştırdığımız, severekte yediğimiz yumuşacık pastane poğaçalarını bu tarifimle sizlerde kendi evinizde yapabileceksiniz. Üstelik fazladan yapıp dondurucuya attığınızda hiç vakit kaybetmeden ısıtarak ilk gün ki lezzeti ile yiyebilirsiniz. Sadece kahvaltılarda değil çay saatlerinde yada gün masalarında da yerini alacak bu lezzetler neden sizin elinizden çıkmasın ki?
Genellikle her evde bulunan malzemelerle, fazla zamanınızı almadan bu poğaçaları yapabilirsiniz. Poğaça tariflerinizin arasında yerini alacak, sıklıkla yapıp tüketme ihtiyacı hissedeceksiniz. Pastane poğaçası nasıl yapılır? anlattığım tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
1 paket oda ısısında margarin (250g)
1 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(bir sarı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
İçi için;
Peynir
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
Pastane poğaçası hazırlamak için ılık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.
Bir kaba margarin, tuz, sıvı yağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.
Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.
Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
Pastane poğaçalarınız servise hazır, şimdiden afiyet olsun.
Pastane poğaçası püf noktaları nelerdir?
Kullanacağınız sütün ılık olması mayanızın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır.
Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Elde ettiğiniz hamurun yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir.
merhaba, tarifleriniz çok güzel...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
Silgünaydın, nasılsınız?
Sil