Ana içeriğe atla

Pastane Poğaçası



Kahvaltı yapmaya fırsatımız olmadığında yol üzerindeki bir pastaneden alarak açlığımızı yatıştırdığımız, severekte yediğimiz yumuşacık pastane poğaçalarını bu tarifimle sizlerde kendi evinizde yapabileceksiniz. Üstelik fazladan yapıp dondurucuya attığınızda hiç vakit kaybetmeden ısıtarak ilk gün ki lezzeti ile yiyebilirsiniz. Sadece kahvaltılarda değil çay saatlerinde yada gün masalarında da yerini alacak bu lezzetler neden sizin elinizden çıkmasın ki?

Genellikle her evde bulunan malzemelerle, fazla zamanınızı almadan bu poğaçaları yapabilirsiniz. Poğaça tariflerinizin arasında yerini alacak, sıklıkla yapıp tüketme ihtiyacı hissedeceksiniz. Pastane poğaçası nasıl yapılır? anlattığım tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
1 paket oda ısısında margarin (250g)
1 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(bir sarı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
İçi için;

Peynir
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
Pastane poğaçası hazırlamak için ılık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.
Bir kaba margarin, tuz, sıvı yağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.
Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.
Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
Pastane poğaçalarınız servise hazır, şimdiden afiyet olsun.


Pastane poğaçası püf noktaları nelerdir?
Kullanacağınız sütün ılık olması mayanızın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır.
Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Elde ettiğiniz hamurun yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hazır Şekilli Flotlar

 f Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (your nickname) ˙•٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠•˙ (¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥♫♪*¸.•’´¯) ♀ ♥‿♥ ƬєвяιкƖєя Ƈαηıм ♥‿♥ ♀  乂❤‿❤乂 ᵀᵉᵇʳᶤᵏˡᵉʳ ᶜᵃᶰıᵐ 乂❤‿❤乂 ♕ ♥ 𝓒𝓤ℳℋ𝓤ℛİ𝓨𝓔𝓣 ℬ𝓐𝓨ℛ𝓐ℳ𝓘𝓝𝓘𝓩 𝓚𝓤𝓣ℒ𝓤 𝓞ℒ𝓢𝓤𝓝 ♥ ♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪. ♫♥♪.♫♥♪♫♥♪♫♥♪♥♪ ( ˘ ³˘)❤ 𝔰𝔢𝔣𝔞 ( ˘ ³˘)❤ ♥♥♥ (¯*•๑۩۞۩: ♥ sevgiler ♥ :۩۞۩๑•*¯) ♥♥♥ ♡♥♡(♥_♥) 🌸ξξ(∵❤◡❤∵)ξξ·¯·♩¸🌸 ♪ ♥‿♥ TᑌᖇKİYᕮᗰ ♥‿♥ ♪ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ___*GS*_*_ *_GALATASARAY _* __*GS_________•*´¨`*•._______ -:::::::::::::::::::::: ♥♥CANIMSIN♥♥::::::::::::::::::::::::: ♥ ♥✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸✿•*¨`*•.¸✿ *♥ ♥   

Kırmızı Pancarlı Kek

Muhteşm bir tarifle burdayım kırmızı pancarı hiç böle denemediniz 300 g Haşlanmış pancar 200 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao 150 g şeker 4 yumurta 1 kabartma tozu 1 tutam fleur de sel yoksa tuz 1 çay kaşığı. vanilya özü veya 2 poşet vanilya şekeri 80 g un 50 gr badem tozu Pancarı püre haline getirerek başlayın Köpüklü bir karışım elde edilene kadar tüm yumurtaları bir kapta şeker ve vanilya ile çırpın, sonra pancar püresini ekleyin ve karıştırın Çikolatayı (mikrodalga veya bain marie) usulu eritin ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin Çikolatayı yumurtalara ekleyin Sonra badem tozunu ekleyin ve unu, kabartma tozunu, şekersiz kakaoyu eleyin. Sonra fleur de sel İyice karıştırın ve bir kelepçeli kek kalıbına dökün ( 22 cm) hafifçe yağlanmış veya yapışmaz kağıt serin 180 ° C'de 35 dakika pişirin Kek soğuduğunda, üstünü erimiş bitter çikolata ile süsleyin muhteşem bir fransız tarif

Hira Tatlısı

İrmikli Hira Tatlısı İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bulamak için: İrmik Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu iyice karıştıralım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak. Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim. 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun. İrmikli Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları; Bütün malzemeler oda ısında olmalıdır. Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır. Koyu ve se...